Nieuwe single voorproefje op Nederlandstalig album later dit jaar

De Nederlandse single ‘Het leven is te kort’ van Waylon is een muzikaal voorproefje op het allereerste Nederlandstalige album van de zanger dat in november zal verschijnen. De single en het nieuwe album worden mede geproduceerd door Patrick Rozeboom en Joost Marsman, bekend van de band “Is ook schitterend”. Beiden waren onder andere ook verantwoordelijk voor de door Suzan en Freek gecoverde hitsingle “Altijd wel iemand”.

Al een langere tijd bestaat er de roep, vanuit zowel muziekkenners als fans, om een Nederlandstalig album uit te brengen. Zo is vorig begin jaar het idee ontstaan om aan de slag te gaan met het schrijven van Nederlandstalige nummers. Voor Waylon komt hiermee een lang gekoesterde wens uit. Niet eerder bracht hij een Nederlandstalige single of album op de markt.

De single ‘Het Leven Is Te Kort’ gaat over de intense liefde die je voor iemand kunt voelen en je niet kunt indenken zonder die persoon te zijn, hoe mooi het ergens anders ook kan lijken. Een boodschap die benadrukt wordt in een spraakmakende videoclip.

In de afgelopen jaren heeft Waylon meermaals aangetoond het Nederlandstalige repertoire goed te verstaan. Zo maakte hij indruk met zijn verschillende live optredens in televisieprogramma’s als DWDD en The Voice of Holland. Het afgelopen seizoen bracht Waylon spontaan een verbluffende performance tijdens de opnames van The Voice of Holland met zijn vertolking van de André Hazes klassieker “Kleine jongen”. Ook de drie aankomende concerten van Waylons Top 1000 in Rotterdam Ahoy staan in het teken van hits van Nederlandse bodem. Onder de noemer: “Rood Wit Blauw” markeert hij hiermee op muzikale wijze de viering van zijn eerste lustrum in Rotterdam Ahoy. De drie concerten staan gepland op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 november en tickets voor deze concerten zijn online verkrijgbaar via ticketpoint.nl