Praktische informatie

Garderobe
Er is een bemande garderobe aanwezig waar je jouw jas tegen een tarief van €2,00 per stuk in bewaring kunt geven. Het mee naar binnen nemen van grote en onhandige voorwerpen en met name van koffers, rugzakken en tassen met een omvang groter dan A4 formaat en dikker dan 10 cm (inclusief wieltjes, handvatten en voor- en zijvakken) is niet toegestaan. We raden u aan deze niet mee te brengen. De directie van Rotterdam Ahoy en de organisatie van Waylons Top 1000 zijn niet aansprakelijk voor diefstal en/of het zoekraken van kledingstukken e.d.

Betalen
Het uitsluitend mogelijk om betalingen te verrichten met pinpas en creditcard.

Roken
Roken in Rotterdam Ahoy is verboden. Roken is alleen toegestaan op de daarvoor aangewezen rookplekken.

Parkeren
Rotterdam Ahoy beschikt over 2.000 parkeerplaatsen. Om op evenement-dagen zeker te zijn van een parkeerplek is het mogelijk om van tevoren een parkeerkaart te kopen.

Mindervaliden
Voor mindervalide bezoekers heeft Rotterdam Ahoy veel faciliteiten. Zo is er de taxistandplaats vlakbij de hoofdingang waar ook minder validen gebruik van mogen maken door zich af te laten zetten. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor mindervaliden op het grote parkeerterrein, dat zich eveneens pal naast de hoofdingang bevindt (het parkeertarief  is €19,- voor een personenauto per dag). Verder zijn er in Ahoy, en dus ook in de Ahoy Arena, liften naar alle niveaus. Toiletten zijn aangepast en voorzien van alarm. Ten slotte kan men op vertoon van legitimatie bij de portiersloge een rolstoel lenen. Voor rolstoelgebruikers zijn er speciale faciliteiten. Je dient bij het kopen van jouw toegangskaart wel duidelijk aan te geven dat je van de speciale rolstoelplaatsen gebruik wenst te maken. Rolstoelplaatsen bevinden zich, afhankelijk van de zaalindeling in de Ahoy Arena, op een rolstoelplatform vóór de tribune of op de vloer. Elke invalide bezoeker kan samen met één valide persoon plaatsnemen op het rolstoelplatform. Deze persoon is in eerste instantie verantwoordelijk voor het welzijn van de invalide. Ook de begeleider dient in het bezit te zijn van een toegangskaart. Gebruikers van de rolstoelplaatsen kunnen de Ahoy Arena via de Arena ingang betreden.

Huisregels Rotterdam Ahoy
Bij Rotterdam Ahoy gelden bepaalde afspraken en regels. Daardoor kunnen wij er zoveel mogelijk aan doen om iedereen die zich in en om onze accommodatie bevindt een veilig en prettig verblijf te bieden. Al onze huisregels vind je op de website van Rotterdam Ahoy.

Jouw oren
Jouw oren zijn belangrijk. Dat vinden wij ook. Daarom raden wij bezoekers van concerten of evenementen met luide muziek aan gehoorbescherming mee te nemen. Bij alle barren in Ahoy zijn comfortabele en onopvallende oordoppen verkrijgbaar. De oordoppen passen in ieder oor. Met de oordoppen ben je goed beschermd tegen harde geluiden of muziek en heb je geen last van je oren na een evenement of avondje uit. De oordoppen zijn herbruikbaar en kunnen dus ook nog na het evenement bij Ahoy worden gebruikt.

Beveiliging
Bij Rotterdam Ahoy gelden bepaalde afspraken en regels. Daardoor kunnen wij er zoveel mogelijk aan doen om iedereen die zich in en om onze accommodatie bevindt een veilig en prettig verblijf te bieden. Medewerkers van Ahoy zijn bevoegd om jassen en tassen te controleren, en om zo nodig – naar het oordeel van de medewerker – goederen in beslag te nemen.Ahoy kan besluiten (preventief) te fouilleren/visiteren.Je bent verplicht om je op verzoek te legitimeren. Ahoy hanteert camerabewaking en zal, zeker in geval van ongeregeldheden of ongevallen, beelden aan derden, waaronder justitie, ter beschikking stellen.Indien hier noodzaak toe bestaat, is Ahoy gerechtigd het gehele terrein te ontruimen.

Foto- en videografie
Het is niet toegestaan om professionele foto- en video opnames te maken van het concert, anders dan met de eigen mobiele telefoon.

Media opnames in opdracht van de organisatie
Bij het betreden van de Rotterdam Ahoy verleent de bezoeker aan de organisatie het onherroepelijke en onbeperkte recht om de van het evenement gemaakte opnames en foto’s in elke vorm openbaar te maken in alle media en te gebruiken voor redactionele doelen en reclame; en te veranderen zonder beperking en controle of goedkeuring. De aard van het evenement kan niet voorkomen dat bezoekers mogelijk in beeld worden gebracht. De bezoeker verklaart geen aanspraak jegens de organisatie te hebben en vrijwaart hen tegen aanspraken en claims in relatie tot de foto’s.

Veelgestelde vragen
Bij Rotterdam Ahoy staan we klaar om je op welke manier dan ook van dienst te zijn. Waarschijnlijk vind je het antwoord op de website van Rotterdam Ahoy.